Småföretag dominerar bland arbetsgivare som rekryterar från Samhall

Nära hälften de som under 2009 rekryterades av andra arbetsgivare fick jobb i ett företag med högst 20 anställda.

Nära hälften, 49 procent, av de 1029 Samhallanställda som under 2009 rekryterades av andra arbetsgivare fick jobb i ett företag med högst 20 anställda.  76,5 procent gick till det privata näringslivet och 10 procent till offentlig sektor.


Samhall, som utvecklar personer med funktionsnedsättning genom arbete, har som ett av sina viktigaste mål att medarbetarna ska gå vidare till anställningar utanför Samhall. Minst fem procent av personalstyrkan ska varje år ta det steget. De 1029 som rekryterades av andra arbetsgivare under 2009 motsvarade 5,4 procent.


Så här ser fördelningen bland de Samhallanställda som rekryterades till nya jobb
2009:

49 procent  gick till företag med max 20 anställda  
14 procent  gick till företag med mer än 20 anställda 
9 procent    gick till företag med mer än 100 anställda 
10 procent  gick till ideella organisationer   
8,5 procent gick till kommunal verksamhet   
1,5 procent gick till statlig verksamhet
4,5 procent startade eget eller gick till familjeföretag


- Småföretag som samarbetar med oss ser snabbt  vilken kompetens som finns hos våra medarbetare. De rekryterar för att det är en god affär, men är också medvetna om att de tar ett socialt ansvar, säger Samhalls VD Birgitta Böhlin.


- Stora arbetsgivare kan på andra sätt ta ansvar för personer som riskerar att hamna utanför arbetsmarknaden på grund av funktionsnedsättning. Det är lättare för ett stort företag att ordna egna lösningar för medarbetare som till exempel drabbats av en arbetsskada. Många stora företag tar ett ansvar också genom att ha bemannade lösningar från Samhall eller anlita oss som leverantör, säger Birgitta Böhlin.

 

För ytterligare information, kontakta:

Håkan Tenelius, presschef: 070-219 47 62

Skriv ut
Bookmark and Share